Skip to content
practic și estetic, EURO DANIEL, cameră de zi

Ca principală încăpere a casei ținând cont că spațiul diurn este locul în care petrece laolaltă o bună parte a zilei și tot aici se primesc și musafirii, livingul necesită o bună gestionare, pe două coordonate esnțiale: practica și estetica. Mobilierul care ocupă cel mai mult loc în living este cel destinat relaxării, conversației și urmăriri programelor TV.
În afară de materialele clasice, unde domnește prin excelență lemnul, mai putem întâlni metal și sticlă. O variantă folosită în amenajarea livingului sunt etajerele, care oferă posibilități de mobilare eficiente și variate. Tot mai cautat este mobilierul tip hobby (bibliotecile spre exemplu). Se preferă realizarea unor piese destinate spațiilor dezvoltate preponderent pe orizontala sau stilul de rafturi “presarate” în mod studiat pe o latură.
A descoperi și satisface necesitățile modului de viață actual înseamnă a accentua laturi ce pun accent pe confort, pe ușurința manevrării și uzitării pieselor de mobilier. Pe de o parte cumpărătorul nu își mai permite achiziționarea unei mobile încărcate din punct de vedere decorativ și foarte greu manipulabilă, iar pe de altă parte, preferințele se îndreaptă spre genul de mobilier adoptat unui stil propriu de viață, în conformitate cu pretențiile actualității.